Чорнобильська трагедія, якій оце минає чверть сторіччя, нещодавня екологічна катастрофа в Японії з ушкодженням ядерної станції в місті Фукуока закликають нас розумніше та обережніше ставитися до навколишнього середовища.
От і учасники надмарафону (23 квітня — 2 травня) за маршрутом Київ — Славутич — Гомель — Калуга бажають допомогти дітям — сиротам та інвалідам не залишатися без уваги державних і громадських організацій трьох країн — України, Білорусі та Росії — і мати змогу розвиватися фізично здоровими і духовно багатими.
Всеукраїнська громадська організація «Союз Чорнобиль України» (президент Юрій Андрєєв) спільно з правлінням товариства «Знання» (голова правління Василь Кушерець), за підтримки національної федерації легкої атлетики (президент Валерій Борзов), ЦР ФСТ «Спартак» (голова Євген Баженков), ЗАТ «OTІS» (директор Михайло Пономаренко), українського християнського благодійного фонду «Єдність» (президент Ганна Лоза) проводить оцей легкоатлетично-екологічний марафон «Дітям Чорнобиля 2011». Керівник пробігу — заслужений тренер Росії Євген Фролов.
На старт вийдуть дванадцять представників від України, вісім — Росії, четверо — Білорусі. На теренах України культурні, науково-просвітницькі, благодійницькі заходи серед сиріт і дітей-інвалідів відбудуться в Києві, Козельці, Чернігові та Славутичі.
Олександр НИЩУК,виконавчий директор міжнародного марафону «Дітям Чорнобиля 2011».