Лідер депутатської фракції Народної партії Ігор ШАРОВ звернувся до Прем’єр-міністра Миколи Азарова із запитом з проханням поінформувати Верховну Раду у вересні 2011 року про  створення нових робочих місць у розрізі регіонів України.

«До фракції Народної партії у Верховній Раді України надходять звернення від громадян країни, які вкрай занепокоєні критичною ситуацією у сфері зайнятості населення», — йдеться в депутатському запиті І. Шарова до М. Азарова, повідомили у прес-службі депутата.

Складний кризовий період та нестабільна економічна ситуація в Україні сприяють загостренню низки проблем, зокрема, проблеми зайнятості, напруги на ринку праці, недосконалості регулювання попиту і пропозиції робочої сили з боку держави й механізмів соціального захисту звільнених працівників, відзначає Ігор Шаров. Тому, на його переконання, проблема зайнятості та соціальної захищеності населення на сьогодні є вельми актуальною і болючою як для суспільства, так і для держави загалом.

На думку народних депутатів, державна політика України у сфері зайнятості не відповідає умовам нестабільної економічної ситуації — різке скорочення обсягів виробництва, зменшення кількості робочих місць, зростання рівня цін призводить до збільшення чисельності безробітних, зменшення реальних доходів громадян, зубожіння населення. «Держава повинна активно реалізовувати програми політики покращення зайнятості, а також значно активніше привертати увагу до оптимізації зайнятості громадян, шляхом збільшення робочих місць для населення країни», — переконаний лідер парламентської фракції Ігор Шаров.

Незважаючи на низку нормативних документів, які були запропоновані урядом та Президентом, сучасна ситуація у сфері безробіття свідчить про те, що в Україні не розроблені і, як наслідок, відсутні досконалі механізми створення нових робочих місць, наголошується в запиті. І. Шаров також зауважує, що внаслідок незначної здатності сучасного українського ринку праці до саморегулювання та з огляду на те, що, відповідно до статті 43 Конституції України, держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, розв’язання найгостріших проблем зайнятості неможливе без цілеспрямовано регулюючого впливу органів державної влади.