На липень цього року призначено військові навчання «Безпечне небо» за участю українських і американських авіаторів. Вони відбудуться на військовому аеродромі в Миргороді. Американська сторона запевнила, що всі їхні пілоти вже акредитовані, а перед тим, як їх відрядять до міста-курорта, з військовиками проведуть спеціальні тренінги з вивченням правил поводження в нашій країні. Особливу увагу звернуть на вміння діяти у випадку загострення криміногенної ситуації та виникнення природних або техногенних катастроф.
Цими днями в Миргороді представники посольства США в Україні, місцеві правоохоронці й командування військово-повітряної бази обговорили питання безпеки американських льотчиків, котрі прибудуть для участі в міжнародних навчаннях. Як повідомили у прес-службі УМВС України в Полтавській області, зустріч із представниками американського посольства проходила в приміщенні Миргородського міськвідділу міліції.
Правоохоронці заспокоїли гостей: криміногенна ситуація в місті «контрольована». А якщо все-таки американські льотчики стануть об’єктом уваги злочинців, їм одразу нададуть допомогу. Контролювати ситуацію миргородським міліціонерам допомагатимуть камери відеоспостереження, встановлені в місцях найбільшого скупчення людей.
Особливе ставлення буде і до американців, які можуть поскаржитися на стан здоров’я під час навчань. Іноземців не ризикнуть відправити в медчастину авіаційної бригади, що дислокується в Миргороді, а відразу доправлять до спеціального літака-шпиталю, котрий чергуватиме на аеродромі під час навчань.