Уже сьогодні неважко спрогнозувати, якими можуть бути результати референдуму стосовно приватизації землі. Інше питання, що робити з цими результатами, — заявив учора під час брифінгу Голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Водночас він звернув увагу на те, що в нас практично немає законодавчої бази для проведення референдумів. Політик підкреслив, що закон про земельний кадастр нам конче необхідний для того, щоб сформувати реальну облікову ціну кожного метра землі та реєстр земельних власників. А також скласти чітку картину того, що коїться із землею у кожній територіальній громаді. Разом із тим Володимир Литвин учора поінформував, що в парламенті поки немає проекту закону про ринок землі. «Мені відомо лише те, що він напрацьовується в надрах Кабінету Міністрів», — сказав Голова Верховної Ради.

Створення ТСК, яка займалася б розслідуванням обставин підписання харківських домовленостей, Володимир Литвин назвав «намаганням перехопити політичну ініціативу». Чинна газова угода зможе втратити свою дію тільки за умови підписання нової, переконаний парламентарій.

На запитання: «Чи передбачено в Генпрокуратурі допити Володимира Литвина як свідка у «справі Гонгадзе»?» керівник парламенту відповів, що як законослухняний громадянин на подібні запрошення в слідчі органи з’являвся, але останнім часом їх не отримував. «Як тільки вони будуть, думаю, спочатку я дізнаюся про це із ЗМІ, як це в нас зазвичай буває», — сказав він.