Футбол. Ліга Європи. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 14 квітня. «Спартак» (Росія, Москва) — «Порту» (Португалія). 2:5 (перший матч — 1:5). «Твенте» (Нідерланди) — «Вільярреал» (Іспанія). 1:3 (1:5). ПСВ (Нідерланди) — «Бенфіка» (Португалія). 2:2 (1:4).

«Брага» (Португалія) — «Динамо» (Україна, Київ). 0:0. Перший матч — 1:1.
«Брага»: Артур, Пауло Сезар, Вандіньо, Паулао, Сілвіо, Куштодіо, Віана, Алан, Леандро Саліно, Ліма (Барбоса, 89), Мейонг (Моссоро, 69). Тренер — Домінгуш Пасьєнсія.
«Динамо»: Шовковський, Сілва, Хачериді (Алмейда, 46), Юссуф, Попов, Гусєв, Єременко, Вукоєвич, Ярмоленко, Кравець (Гармаш, 64), Мілевський. Тренер — Юрій Сьомін.
Вилучено Пауло Сезара, 29 (удар суперника по ногах); Попова, 88 (друге попередження).
Рефері — Йонас Ерікссон.
Брага. «Естадіо Мунісіпале». 11 000 глядачів. 20 градусів.
Під час екскурсії ранком ігрового дня, перебуваючи в одному з храмів на високій горі в зеленому парку, зустріли... наставника «Браги». Звичайно, про причини свого перебування на святій території Домінгуш Пасьєнсія нам не розповів. Але неважко було здогадатися, що тренер прибув сюди помолитися і попросити удачі для своїх  підопічних. І, як показав хід і підсумок матчу, оте паломництво виявилося успішним. Але не тільки воно. Господарям досягти бажаного результату допомогли кияни, котрі зіграли вкрай невдало.
Початок зустрічі був спокійний, мов штиль на морі. І динамівці навіть мали невеличку перевагу. Втім, так тривало недовго. Ініціативу поступово прибрали господарі. Однак особливих загроз з їхнього боку не виникало. А от наші серйозно нагадали про себе ще на 14-й хвилині, коли Ярмоленко метрів з 25-ти шмальнув по воротах Артура і ледве не влучив. А через десять хвилин знову він, перебуваючи за кілька метрів від воріт... скинув м’яча головою воротареві. Потім виникла ота історія з вилученням Пауло Сезара.
Отже, динамівці, опинившись у більшості, змушені були грати першим номером. Але це для них виявилося вкрай важким завданням. Та й суперник, налаштувавшись на «партизанську війну», за будь-якої нагоди намагався вкусити нас якомога болючіше.
Так у гострому протистоянні і добіг кінця перший тайм. І всі наші сподівання переносилися на другу половину зустрічі. Треба було забивати. Залишалося чекати, хто стане рятівником у складі «Динамо». Але такого не знайшлося. І от парадокс, оте вилучення ще більше згуртувало футболістів «Браги», котрі мали нагоди забити, і не раз. Однак частіше вперед ішло «Динамо», повільно розігруючи м’яча в середині поля і на підступах до карного майданчика суперника. Оборонятися проти такої невиразної і беззубої атаки не дуже вже й складна справа.
Час спливав, і дедалі тривожніше ставало на душі, бо все йшло до неприємної розв’язки. Дочекалися, коли другу жовту картку отримає Попов і залишить поле. Останні вимучені намагання динамівців завдати вирішального удару, на жаль, виявилися марними...
Юрію Сьоміну зрозуміло як хотілося спілкуватися з журналістами. Суть його відповідей така: «Брага» досягла позитивного результату завдяки колосальній самовіддачі. Натомість його гравцям бракувало розумних і виважених дій.
А от Олександр Шовковський був категоричнішим: 
— «Динамо» не заслуговувало на вихід до півфіналу Ліги Європи — ставлення багатьох гравців до справи непрофесіональне, — сказав він. — Якщо команда грає в більшості півтора тайми, але не отримує з цього користі, значить, вона не повинна грати у півфіналі Ліги Європи. Як пояснити все це? Це запитання не до мене. Гадаю, кожен футболіст повинен об’єктивно оцінювати свою гру. Але для цього треба бути відкритим, а у нас, на жаль, багато гравців занадто високої про себе думки...
У півфіналі Ліги Європи зустрінуться: «Бенфіка» — «Брага», «Порту» — «Вільярреал».
 
Брага—Київ.