На Закарпатті повели серйозну боротьбу зі сміттям. Дійшло до того, що довелося скликати позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Бо ні міськвиконкоми, ні райдержадміністрації, ні тим паче сільради самотужки вже не можуть навести в регіоні лад.

Так, на сміттєзвалищі у селі Барвінок, що під Ужгородом, знову виникла пожежа, яку рятувальники гасили більше чотирьох днів. Відходи накопичуються, а їх утилізація, переробка та захоронення не відповідають нормам екологічної безпеки. Ужгородському міськвиконкому, управлінням МНС та житлово-комунального господарства облдержадміністрації доручено розробити плани з локалізації загорань на цьому полігоні. А правоохоронним органам — перевірити факти умисного підпалу відходів.
— Ми повинні розуміти, що Закарпаття — рекреаційно-туристичний край і сміття на узбіччях доріг, берегах річок, поблизу залізничних колій не сприяє позитивному іміджу, — констатував перший заступник голови ОДА Іван Бушко.
Рішення комісії: райдержадміністрації, міськвиконкоми спільно з сільськими, селищними радами, обласними структурами повинні негайно навести лад у містах та селах.