Про це на вчорашній зустрічі із 36 постійними представниками держав—учасниць ОБСЄ сказав Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

Сторони обговорили ситуацію, що склалась на сході України, та участь спостерігачів від ОБСЄ в ході майбутніх виборів у нашій країні.

За словами Олександра Турчинова, надзвичайно важливим є питання діяльності спостережної місії ОБСЄ на сході України, «на кордоні з Російською Федерацією».

Олександр Турчинов запропонував збільшити представництво ОБСЄ на східному кордоні України «для здійснення моніторингу кордону за допомогою безпілотників».

«Такий моніторинг міжнародних організацій сприятиме припиненню поставок зброї, військової техніки, та переходу на територію нашої країни через кордон військових Російської Федерації та терористичних угруповань з Росії», — сказав Олександр Турчинов.

Також співрозмовники обговорили питання проведення виборів до парламенту 26 жовтня ц. р., «які повинні забезпечити оновлення парламенту та формування нової демократичної більшості».

ЦИТАТА

Голова Верховної Ради Олександр ТУРЧИНОВ:

 

«Сьогодні настав переломний момент: від того, як наполегливо та синхронно діятиме вся міжнародна спільнота, ми чи зупинимо конфлікт, чи він перейде в нову більш масштабну фазу».

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Постійний представник Швейцарії при ОБСЄ Томас Гремінгер, постійний представник Канади при ОБСЄ Ізабель Пупар, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов (зліва направо).

 

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.