Новосибірська область зацікавлена в участі українських компаній у виробничій кооперації, залученні України до підготовки та реалізації проектів у науково-технічній сфері, спільній розробці та впровадженні нових технологій виробництва, нанотехнологій. 
Взаємовигідними напрямами співпраці також є енергетичне й транспортне машинобудування, розвиток транспортної інфраструктури. Про це днями йшлося на форумі «Перспективи розвитку співпраці регіонів України та Сибіру», який відбувся в Києві за участі УСПП.
Ділові кола обох країн, представники влади обговорили пріоритетні напрями взаємодії на рівні регіонів України та Росії, розглянули перспективні інвестиційні проекти, стратегічні плани та взаємовигідні умови бізнес-партнерства.
Участь у форумі взяли президент УСПП, народний депутат Анатолій Кінах, посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов, губернатор Новосибірської області РФ Василь Юрченко та інші посадовці.
За словами президента УСПП Анатолія Кінаха, останнім часом значно зміцніли економічні взаємовідносини обох держав. Динамічно розвиваються двосторонні відносини і з Новосибірською областю. Українська продукція, зазначив він, користується значним попитом на внутрішньому ринку Новосибірського регіону та є там доволі конкурентоспроможною. Але потенціал міжрегіональної співпраці не вичерпано. Дуже важливо, що ініціативи ділових кіл підтримуються найвищим керівництвом держави. «Це створює необхідні підвалини для поглиблення економічного партнерства», — вважає президент УСПП.
У ході форуму, як повідомляє прес-служба УСПП, було підписано низку угод про поглиблення партнерства.