Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський взяв участь у військових навчаннях, які вже вчетверте відбуваються у Львові за ініціативи ВО «Свобода».

За його словами, такі заходи є актуальними для України сьогодні. «Ця акція є дуже цікава і вона має право поширитись на інші області країни для того, щоб громада дізналася, що таке армія і сучасна зброя. На жаль, наших військовослужбовців було повністю усунуто від суспільства, їх вбивали і знищували. Сьогодні Україна має перейти до швейцарського досвіду побудови армії, де населення повністю підготовлено до захисту своєї країни», — заявив Руслан Кошулинський, передає прес-служба ВО «Свобода».

Організатор навчань Василь Молдован зазначив, що навчання складалося з восьми локацій. Це насамперед сучасна стрілецька зброя, амуніція ЗСУ, основи самозахисту — різні види рукопашної боротьби, надання першої медичної допомоги. Вивчали також ведення бою в умовах міста. Крім того, була лекція з інформаційної боротьби — пропаганда, контрпропаганда тощо.

Навчання проводили фахівці з Академії сухопутних військ. Кожен учасник отримав пам’ятку, в якій є інформація, що повинна робити цивільна людина у разі надзвичайного чи воєнного стану.