Таким квартирам віддають перевагу більшість покупців Севастополя, кажуть експерти з ринку житла. Хоча за минулий рік будівельники здали в експлуатацію понад ста тисяч квадратних метрів житлового, комерційного і промислового призначення, найбільшим попит має так зване житло економ-класу. Пропонують його продавці за ціною від шестисот до двох тисяч доларів США за метр квадратний. Аналітики і покупці в один голос стверджують, що запитувана ціна аж ніяк не завжди відповідає якості будівельних й опоряджувальних робіт. Ключовим чинником у визначенні вартості квартири є близькість до центру міста або до морського берега.
Житло так званого бізнес-класу, на думку експертів, теж не вкладається в загальноприйняті критерії такого визначення. Найчастіше так називають приміщення, призначені для рекреаційно-готельного використання, які продають «уроздріб» під назвою «апартаменти».
Проте на перспективи ринку нерухомості аналітики дивляться оптимістично. І навіть кажуть про готовність інвесторів, і місцевих, і з інших регіонів України, найближчими роками вкладати значні суми в будівельну галузь Севастополя.