Місцеві активісти Української народної партії збирають підписи проти добудови третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.
Їх разом з листом надішлють очільникам держави. Цю акцію активісти УНП пояснили так: люди стурбовані тим, що реакторна установка, термін експлуатації якої становить 60 років, встановлюється на фундаменти, які простоять максимум 45 років. Вартість спорудження застарілих енергоблоків удвічі вища, ніж сучасних. Немає й гарантій того, кажуть вони, що водний баланс басейну річки Горинь не буде порушено з добудовою ще двох блоків. Після подій у Японії громадськість не впевнена в тому, що чорнобильське лихо не повториться на Рівненщині.
«Нам підвищують ціни на електроенергію, поки бізнесмени від влади заробляють мільйони від продажу електроенергії за кордон. Ми не хочемо бути полігоном для експериментів. Вимагаємо від вас заборонити плановану добудову Хмельницької АЕС з використанням застарілих реакторів і сумнівних технологій. Лише безпека — наша і наших дітей — має бути основою для прийняття рішень», — йдеться в листі керівникам держави, під яким нині ставлять підписи занепокоєні мешканці Рівненщини.