Співробітники столичного управління СБУ затримали під час одержання хабара заступника начальника одного з митних постів Київської регіональної митниці Державної митної служби України. 
Як повідомляє прес-служба УСБУ в Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, митник систематично вимагав і одержував гроші від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за нестворення штучних перешкод у митному оформленні вантажів.
Тим часом стартувала всеукраїнська акція партії «Сильна Україна» «Повернемо митницю державі» зі збору підписів за реформу митного відомства та відставку керівника Держмитслужби Ігоря Калетника. «З бізнесу видавлюють хабарі, які осідають у приватних кишенях митної мафії. Тільки торік митниця недодала в бюджет 26 млрд. грн. — тобто у кожного громадянина України вкрали 580 грн.», — стверджує заступник глави партії Олександра Кужель. У рамках акції організовані мобільні пікети у всіх великих містах України, де кожний громадянин може поставити свій підпис під зверненням до Президента з вимогою очистити митницю від хабарництва та зловживань. Потім керівництво партії передасть документи до адміністрації Президента. Пункти збору підписів працюватимуть до 18 квітня: з 17.00 до 19.00 у будні, і протягом усього дня — у вихідні. Знайти їх можна в людних місцях, орієнтуючись на символіку «Сильної України».