Порядок у столиці можливий лише після відкриття кримінальних справ проти Л. Черновецького, О. Довгого та інших очільників «молодої команди».

Таку тезу в радіоефірі «Ера-Fm» висловив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. Гість програми «Час Пік» нагадав: ще в 2006 році під час свого виступу в парламенті він наголошував на тому, що родина та близькі родичі й соратники Леоніда Черновецького контролюють усі земельні питання та комунальні підприємства міста. Мовою закону це називається «політична корупція». І ось тепер, на п’ятий рік після згаданих подій, «знайшлися люди, які підтвердили, що таки так: Київ розкрали на 70 мільярдів гривень. Розкрали ті, кого я називав».

Однак, переконаний заступник глави парламенту, столицю не могли розкрадати лише керівники Київради. Це відбувалося за сприяння її депутатської більшості та інших людей. Тому нині потрібен не «косметичний ремонт», не запросини в прокуратуру «другого ешелону», а радикальні дії. Тим часом варіант, який пропонує влада і озвучив голова КМДА Олександр Попов (створити у Київраді конструктивну більшість), є далеко не найкращим. «Коли кажуть про те, що то була злочинна більшість Київради, а тепер буде конструктивна, — це важко зрозуміти. Невідомо, як можна з однієї кількості депутатів перетворити злочинну більшість на конструктивну», — наголосив Микола Томенко. Навіть якщо наступна спроба зняти секретаря Київради та створити нову більшість буде вдалою, це буде лише часткове вирішення київського питання.

На думку заступника Голови Верховної Ради, правильно було б провести перевибори і міського голови, і Київради, бо вона так само несе відповідальність за те, що відбувалося в столиці протягом останніх років. Однак «партія влади побоюється виборів у столиці через відсутність у неї сильного кандидата на посаду міського голови.

Прес-служба Миколи Томенка.