Народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що в Україні готується насадження «керованого хаосу», як це відбулося в країнах Північної Африки. Про це він повідомив, коментуючи розтиражоване в деяких ЗМІ повідомлення про те, що Джордж Сорос нібито готується фінансувати в Україні Інтернет-проекти з метою дестабілізувати ситуацію в нашій країні, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

«Якщо в нас не буде поваги людей до своєї держави, то можна на нас буде проводити будь-які експерименти, — додав парламентарій. — У мене є дані, що Сорос виділив кошти на те, щоб підготувати в нас в Україні певну групу молодих хлопців, які могли б за варіантом там Північної Африки запускати будь-які проекти, які є. Все це готується».
При цьому О. Єфремов підкреслив, що йдеться про керований хаос. «Я говорив про керований хаос. Адже якщо взяти ситуацію, що склалася в країнах Північної Африки, — чітко видно, що події, які відбуваються там, були спровоковані ззовні», — пояснив політик.
Напередодні в ефірі Луганської обласної телекомпанії Олександр Єфремов, відповідаючи на запитання про те, чи збирається Партія регіонів перешкоджати новим спробам застосування технологій у здійсненні «кольорових» революцій в Україні, зокрема, зазначив: «Здається, в Окуджави є такі рядки: «Вселенский опыт говорит, что погибают царства не оттого, что тяжек быт или страшны мытарства. А погибают оттого (и тем больней, чем дольше), что люди царства своего не уважают больше».
***
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає за необхідне порушити кримінальну справу стосовно Миколи Мельниченка.
Про це він сказав у прямому ефірі Луганського обласного телебачення 12 квітня, повідомляє УНІАН.
«Президент хоче закрити цю сторінку в історії держави. Тільки згідно із законом і рішенням суду розв’язуватимуться такі питання», — сказав він.
Лідер фракції Партії регіонів також заявив, що «дуже добре» ставиться до колишнього Президента Леоніда Кучми, який «дуже багато зробив для розвитку нашої території».
«Нещодавно я з ним розмовляв. Він, звичайно, здивований подіями, що відбуваються. У Генеральній прокуратурі накопичилася велика кількість резонансних нерозслідуваних справ. Зараз є завдання дорозслідувати ці справи», — зазначив Єфремов.
   ПРЯМА МОВА
«Ми маємо поставити запитання Мельниченку, який був зобов’язаний зберігати державну таємницю. Він же скоїв злочин. Тут має бути відповідна кримінальна справа щодо Мельниченка», — зазначив Єфремов.