Сумська область

До боротьби з корупцією серед правоохоронців міліцейське начальство Сумщини залучило священнослужителів. Вони викорінюватимуть хабарництво серед вартових правопорядку молитвою та кадилом.

Керівництво УМВС України в Сумській області провело розширену оперативну нараду спільно з представниками прокуратури і духовенства. Обговорювались питання оздоровлення морально-психологічного клімату і запобігання проявам корупції в міліцейському середовищі, насамперед в органах слідства і дізнання.

Викурювати і справді є що. Торік, приміром, в області лише до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 175 співробітників слідчих підрозділів, у січні нинішнього року честь мундира заплямували ще 11 слідчих.

Однак, розуміючи, що лише молитвами навряд чи вдасться швидко викорінити серед підлеглих корупційну язву, міліцейські начальники пообіцяли заохочувати «відказників» від хабарів (не інакше, як у вигляді матеріальної компенсації за упущену вигоду. — Авт.) грошовими винагородами Міністерства внутрішніх справ України.