Проект створення рекреаційного курорту Balaklava Green, що працюватиме цілорічно, презентували на міжнародній виставці нерухомості MІPІM-2011 у французьких Каннах. Керівник презентації, директор з проектів у сфері нерухомості компанії «Смарт-холдинг» Сергій Овчинников повідомив, що для інвестування в реалізацію всього наміченого доведеться за півтора десятиліття залучити більш як мільярд доларів.

За цю суму в ЗАТ планують створити унікальний для України за своїм масштабом та інноваційними інженерними рішеннями курорт, що функціонуватиме цілорічно. До комплексу, що спорудять на нерекультивованих відпрацьованих кар’єрах Балаклавського рудоуправління ім. О. М. Горького, увійдуть: більше двох десятків готелів, санаторіїв, мотелів і кемпінгів загальною площею 210 тисяч квадратних метрів і місткістю в три з половиною тисячі номерів; близько півмільйона «квадратів» котеджів, таун-хаусів і апартаментів; супермаркети, магазини й заклади громадського харчування (близько дев’яти десятків ресторанів та кафе).

Споживачів усього цього небаченого для Балаклави сервісного достатку має приваблювати передусім найбільший у Східній і Центральній Європі аквапарк площею шістдесят тисяч квадратних метрів. А також: олімпійського рівня спорткомплекс із басейном, багатофункціональна крита арена, тенісні корти, SPA-салони та фітнес-центри, яхт-клуб. Більше 120 гектарів автори проекту віддають під ландшафтні парки.

Можливо, саме останній факт наштовхнув авторів проекту дати йому загальну назву Balaklava Green. Хоча С. Овчинников стверджує: всю роботу передбачено «проводити на принципах «зеленого» (екологічного) девелопменту».

Задовго до французької презентації балаклавського проекту він отримав однозначне схвалення в керівників Севастопольської міськдержадміністрації й обіцянку, що СМДА «сприятиме залученню інвестицій».