Вінницька жіноча волейбольна команда «Кряж-Медуніверситет» уже після першої перемоги у фінальному турнірі «чотирьох» над командою «Сіверськодончанка-2» (Луганська область) виборола право участі у наступному сезоні у змаганнях серед команд суперліги.
Незважаючи на це, вінничанки продовжували грати на повну силу і так само перемогли ще двох суперників — «Регіну — МЕДУ» з Рівного та «Дон-НУЕТ-ШВСМ» з Донецька, з однаковим рахунком — 3:1. Названі колективи відповідно здобули друге і третє місця у фіналі, що проходив у Вінниці в спорткомплексі місцевого національного медичного університету імені Миколи Пирогова.
— Наша команда ще торік була за крок до суперліги, у фінальному етапі змагань здобула друге місце, — каже капітан вінницьких волейболісток Світлана Стразова. — Цього разу ми завоювали найбільше залікових очок (28), тим самим створили, як то кажуть, золотий запас. А ще вдома допомогли рідні стіни.
У першому сеті першого поєдинку з «Сіверськодончанкою-2» господарям для перемоги знадобилося лише 16 хвилин, у другому — на хвилину більше. Напруженішим був третій сет, коли вінничанки поступалися за очками, але все одно вирвали перемогу. Після чого за набраними очками вінничанок уже ніхто не міг наздогнати.
Тренери вінницької команди два Олександри — Бондаренко й Краєвський нагадали, що у змаганнях на Кубок України «Кряж-Медуніверситет» цього року переміг команду суперліги — черкаський «Круг». Тренери вже визначилися із завданням — закріпитися у середині елітного дивізіону. Надалі поступово підніматися все вище й вище...
Вінниця.