Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 12 квітня.
«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Челсі» (Англія). 2:1. Манчестер. «Олд Траффорд». Голи: Ернандес, 43, Парк, 77 — Дрогба, 77. Вилучено Раміреса («Челсі», 70, друге попередження). Перший матч — 1:0. До 1/2 фіналу вийшов «Манчестер Юнайтед».
«Шахтар» (Україна) — «Барселона» (Іспанія). 0:1. Гол: Мессі, 43. Перший матч — 1:5.
«Шахтар»: П’ятов, Шевчук, Іщенко, Ракицький, Кобін, Гюбшман (Фернандіньо, 75), Мхітарян, Вілліан, Жадсон, Коста (Едуардо, 58), Луїс Адріано (Морено, 65). Тренер — Мірча Луческу.
«Барселона»: Вальдес, Адріано, Піке (Міліто, 69), Бускетс, Алвеш, Маскерано, Гаві (Педро, 65), Кейта, Афеллай, Мессі, Вілья (Геффрен, 74). Тренер — Госеп Гвардіола.
Рефері — Флоріан Майєр (Німеччина).
Донецьк. «Донбас Арена». 51 579 глядачів. 4 градуси.
«Шахтар» одразу пішов уперед, намагаючись реабілітуватися, довести, що той некоректний рахунок матчу в Барселоні прикрий і несправедливий. Два моменти мали Жадсон і Коста. Одне слово, наші футболісти дуже старалися, намагаючись показати себе з кращого боку. І слід віддати їм належне, бо епізодами вони були майже рівнею «Барселоні».
Але поступово цей стартовий запал вщух. І вже гості більше володіли м’ячем, упевнено оборонялися й намагалися гостро атакувати, демонструючи високу технічну підготовку. І перед самою перервою забив Мессі — упевнено, ефектно, як це він уміє.
І в другому таймі гості влаштували зразково-показовий урок справжнього футболу. Але було б несправедливо промовчати і не сказати про чесноти «Шахтаря». Господарі не припиняли шукати щастя біля воріт видатного суперника. Та футболісти «Барселони» не втрачали високої концентрації. Усі намагання «гірників» вони нейтралізували, подарувавши ну дуже привабливий футбол.
Хтось може запитати: а звідки беруться сили у підопічних Госепа Гвардіоли, щоб грати так переконливо і впевнено протягом кожної зустрічі? Відповідь проста — вони, володіючи найвищою майстерністю, вдало розподіляють свою енергію на весь матч. А до цього варто додати ще й фантастичну командну злагоду.
Отож усе так і закінчилося. Ера «Барселони» триває. Каталонський клуб вийшов до півфіналу. А «Шахтареві» треба подякувати за сумління і бойовитість. Погодьтеся, що вийти до чвертьфіналу Ліги чемпіонів — це вже само по собі дуже високе досягнення.
На знімку: протистояння Мессі (ліворуч) і Гюбшмана.
Фото Сергія БОРЩЕВСЬКОГО.