Футбол. Сьогодні в португальському місті Брага о 22.05 за київським часом на муніципальному стадіоні київське «Динамо» вийде на повторний матч 1/4 фіналу Ліги Європи проти місцевого клубу «Брага». Для нашої команди, як кажуть у таких випадках, настане момент істини. Після нічиєї (1:1) у першій зустрічі на стадіоні імені Валерія Лобановського тиждень тому вже футболістів «Браги» називають фаворитами. Але важко повірити, що вони тепер зверхньо ставитимуться до гостей.
А динамівці після матчу чемпіонату країни в Запоріжжі практично не відпочивали. Наступного дня основний склад провів відновлювальні процедури. А ті, хто не грав проти «Металурга», тренувались. У вівторок відбулося ранкове тренування. О 15.00 команда вилетіла до Португалії (до міста Порту). Звідти автобусом вона дісталася готелю «Меліа» в Бразі.
Учора о 18.00 за місцевим часом (дві години різниця з київським) підопічні Юрія Сьоміна розпочали традиційне передматчеве тренування на полі стадіону «Брага Мунісіпал». Перед цим динамівський тренер відповідав на запитання журналістів у рамках регламентної прес-конференції. До речі, українські журналісти прибули до Браги вчора. І розмістилися в готелі «Туризмо».
Останнім часом перед київським «Динамо» гостро постала необхідність у придбанні забивного нападника. Наставник динамівців Юрій Сьомін навіть конкретизував ситуацію: потрібен форвард таранного типу. Юрій Павлович підтвердив, що перегляд кандидатів триває. Але на запитання, коли він з’явиться в колективі, конкретно відповісти ні він, ні керівники клубу поки що не можуть.
— Більшість матчів у чемпіонаті нам доводиться грати, розкриваючи насичену оборону суперника, — каже тренер біло-синіх. — Тому доречно вести мову про нападника із солідними габаритами. Нам потрібен тиск в атаці, довгі й флангові передачі, і в цьому плані в нас не завжди все виходить.
Але все це розмови про перспективу. А поки що доводиться використовувати наявних виконавців. І прихильники «Динамо», звичайно, дуже сподіваються, що сьогодні їхні улюбленці продемонструють усі свої найкращі якості. І, зрештою, виконають поставлене перед ними завдання. Хоча зробити це буде дуже складно.
Поєдинок «Брага» — «Динамо» обслуговуватиме суддівська бригада зі Швеції на чолі з рефері Йоном Ерікссоном.
І насамкінець про погоду. Вона в Португалії тепер цілком літня. Тиждень тому стовпчик термометра піднімався навіть до позначки плюс 30 градусів. Слава Богу, сьогодні температура значно комфортніша: вдень плюс 23 і сонячно. Під вечір, зрозуміло, стане трохи прохолодніше. Отже, грати за таких умов просто приємно.
Віктор БРАНИЦЬКИЙ (з Браги).