Напередодні Великодня у селі Лядова Могилів-Подільського району врочисто заклали перший камінь у фундамент нового православного храму на березі Дністра. За спорудження святині взялися монахи скельного монастиря, найдавнішої пам’ятки архітектури в регіоні (вирубаний у високій горі монастир заснований ще в ХІ столітті).
— Людям, особливо літнього віку, непросто добиратися на службу Божу, бо надто монастир над берегом, та й стежка настільки крута, що в деяких місцях іти по ній небезпечно, — каже настоятель Лядівського чоловічого монастиря архімандрит Антоній (Нетребін). — Через це немає можливості відспівувати померлих. У монастирі не здійснюємо обряд вінчання. Тому церква потрібна і для молодих, і для старих.
У кожному з чотирьох кутків майбутньої споруди заклали камені з вирізаними на них хрестами. Зробив це в присутності мешканців села та монахів благочинний Могилів-Подільського району протоієрей Степан (Василинець). На місці, де буде вівтар, заклали пам’ятну капсулу з благословенням владики і встановили хрест.
— Наші люди давно мріяли мати в селі церкву, — каже сільський голова Ніна Гнатюк. — Тому й землю виділили, й на будівництві працюватимуть усі, в кого є сили й здоров’я. Храм на честь Пантелеймона Великомученика служитиме і нашим дітям, і внукам, і всім наступним поколінням.