У проекті нової Програми Компартії України завдання, тактика й методи боротьби визначаються умовами режиму найжорстокішої економічної експлуатації найманих трудящих і наступу на права та основні громадянські свободи з боку влади. Про це заявив народний депутат України, перший секретар Одеського обкому КПУ Євген Царьков, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, складна економічна ситуація ставить перед партією нові тактичні завдання і накладає підвищену відповідальність. «Суспільний запит на ліву ідею — на соціальну справедливість зростає в усьому світі, що вже третій рік доводять спочатку трудящі Європи, а тепер ось і країн Середнього Сходу та Північної Африки, — сказав Є. Царьков. — А в нас так звані реформи влади спрямовані на повне знищення останнього, що залишилося від соціальної системи СРСР. Коли проектом нового Трудового кодексу хочуть працюючих перетворити на рабів, а пенсіонерів через проект пенсійної реформи позбавити надій на хоч почасти пристойне забезпечення, альтернативи лівій ідеї немає».

Є. Царьков наголосив, що керівництво КПУ усвідомлює: наступ великого капіталу на права трудящих ставить партію перед необхідністю поєднувати парламентські дії з радикальними, аж до масових акцій протестів, саботажів і страйків, що відображено в проекті нової Програми партії. «Ми комуністи, навчимо трудящих різних методів боротьби за свої права: від трудових спорів у судах до страйків», — заявив народний депутат.

Передбачається, нову Програму КПУ буде розглянуто й прийнято на з’їзді партії в червні 2011 року.