Народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко висловив сумнів у доцільності Митного союзу.
«Нам розказують казки про те, що він нам дуже вигідний, що Росія нам і грошей дасть, і газ стане дешевшим, — заявив він 12 квітня у Чернігові на прес-конференції у експертному клубі «Чиста політика». — Вам це нічого не нагадує? Минулорічна харківська угода: флот в обмін на суверенітет. Після чого піднялися ціни на газ на 50%, а в цьому році ще на 50%. Ми побачили обман чистішої води».
На думку політика, якщо Україна вступить до Митного союзу, то Європа поставить перед нею шлагбаум.
А. Гриценко вважає стратегічною аферою майбутній земельний розподіл у державі. На його думку, у проекті закону про ринок землі немає ніякого ринку, є пропозиція просто віддати землю кільком сім’ям. Народний депутат України занепокоєний тим, що перевагу у купівлі її матимуть латифундисти, які орендують селянські наділи.
Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони не бачить у справі розслідування загибелі журналіста Г. Гонгадзе щире бажання поставити останню крапку. На його переконання, виклики Л. Кучми до Генеральної прокуратури — це лише відволікання уваги громадськості від насущних проблем.
На думку А. Гриценка, притягнення членів команди В. Ющенка та Ю. Тимошенко до відповідальності буде свідчити лише про одне — «всі ті чиновники, які нині безсоромно порушують закон, після інавгурації наступного Президента стрункими рядами теж підуть у Генеральну прокуратуру».