Учора відбулася народна колегія активістів всеукраїнської громадянської акції «Уперед». Участь взяли більш як 250 представників громадянських організацій і профспілок. Вони вимагають відставки уряду Миколи Азарова і прийняття «пакета народних реформ», спрямованих на розвиток економіки, боротьбу з корупцією та забезпечення соціальних гарантій.
«Нам потрібно створити надійний контроль за діями влади, — наголосила голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталя Королевська. — Вона сьогодні знищує економіку, заганяє підприємців у тінь, доводить людей до злиднів».
Народний депутат вважає, що суспільство має презентувати владі альтернативний розвиток економіки й можливості підвищення якості життя. «Ми підготували пакет законопроектів, які вже зареєстровані у Верховній Раді, і вважаємо, що це реальна альтернатива репресивним методам, що їх використовує влада», — підкреслила вона. Також парламентарій повідомила: робочі групи планують до осені напрацювати альтернативні пропозиції за п’ятьма етапами «народної реформи». Крім того, підготовлена програма «Конкурентна Україна», презентація якої планується у вересні. Наразі її обговорюють у регіонах.
Організатори акції «Уперед» розповіли про свої плани.
14 квітня — проведення координаційної ради;
20 квітня — агітаційна робота на місцях, створення ініціативних груп;
19 травня — пікетування Верховної Ради та проведення весняного маршу протесту в усіх регіонах;
20 травня — наступне засідання народної колегії.
Також, за їхніми словами, пройдуть всеукраїнський щит свободи (колона машин від Львова до Луганська), а в кожному регіоні — експертно-економічні ради та національні збори.
«Ми сподіваємося, що це дасть змогу спрямувати економіку на шлях розвитку», — сказала Наталя Королевська.