На VІ Весняному Київському міжнародному книжковому ярмарку «Книжковий світ» відбулася зустріч з читачами та автограф-сесія молодого українського письменника Володимира Козловського (на знімку). Автора представляло видавництво «Криниця», яке випустило дві його книжки, а нині готує до друку третю.
«І попередні книжки оповідань, новел, повістей — «Немного вечера на пляжном песке» та «Картата сорочка», і нова — це чудові, глибоко психологічні речі», — зазначив директор видавництва — народний художник України, лауреат Шевченківської премії Леонід Андрієвський.
Представляючи автора, він підкреслив: Володимир Козловський — справжня зірка в нашій прозі. «Він стрімко і вагомо увійшов в українську літературу — і російськомовними, і україномовними творами. На сьогодні це нове слово у нашому сучасному молодому письменстві», — сказав керівник видавництва.
На переконання Л. Андрієвського, хоч велика преса «ще не бачить» цього автора, але його немає з ким порівняти в молодому поколінні. «Багато хто з молодих, намагаючись щось «изображать», проходить повз вельми серйозні речі. Володимир Козловський дуже спостережливий, він бачить те, чого не бачимо ми, і нікого не повчає, кожному дає можливість поміркувати», — зауважив Л. Андрієвський у розмові з читачами.
Сам автор розповів: в його планах — випуск п’яти-шести вже підготовлених ним видань. Серед них — серія колоритних ірландських казок. Після захопливої «Бутер МакБроді і п’ять душогубів» письменник створив кілька нових — «МакБран і Золотий годинник», «Козаки у пабі» (у якій об’єднав територіально далекі одна від одної Ірландію та Україну), «Семюель Паттерсон та історія зачарованого замку». Казки В. Козловський друкуватиме зі своїми ілюстраціями, які він одразу і продемонстрував: лепрекони, клурікони, хоббіти, гноми та інша симпатична фантастична дрібнота.
За словами автора, нині він працює одразу над багатьма творами: оповіданнями; вестерном «П’ять на столі і дві у руках»; романами «Евридика», «Бердянск», «Звездопад» — про бандитизм і рейдерство та «Автобус в Ад», у якому сперечається із самим Данте Аліг’єрі. «Робота над цим романом дуже тяжка. Якщо над оповіданням я можу працювати впродовж трьох-чотирьох годин, то тут, попрацювавши 15 хвилин, я вже виснажений», — сказав письменник.
На книжках 22-річний автор не заробляє. «Я працюю на різних роботах і заробляю копійки, хоча й маю вищу освіту. Але це тільки початок». 
Фото Олександра КОСМАЧА (Укрінформ).