Перебуваючи в Черкаській області, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко (на знімку) і народний депутат Ігор Єресько на прохання Золотоніської міськрайонної спілки підприємців провели зустріч з підприємцями промислово-продовольчого ринку міста Золотоноша.
Працівники ринку поінформували М. Томенка та І. Єреська про те, що цей ринок, який існує в центрі Золотоноші (вул. Обухова, 3) вже більше ста років, кілька років тому за рахунок працівників ринку (на це ними було інвестовано десять мільйонів гривень) був перетворений на сучасний критий промислово-продовольчий ринок. Натомість, останнім часом міська влада робить все можливе для того, щоб ліквідувати цей ринок та перенести його на інше місце. Як інформують підприємці, міський голова Золотоноші, котрий лобіює інтереси місцевої горілчаної компанії, та, ймовірно, родичі керівників обласної адміністрації замість ринку запланували будівництво приватного гіпермаркету горілчаних виробів та розважальних споруд.
Враховуючи непросту ситуацію, яка склалася, а також той факт, що на ринку працюють близько тисячі підприємців, 12 березня були проведені громадські слухання про недоцільність перенесення ринку, на яких більшість громадян міста висловилася проти ліквідації та перенесення ринку. Мало того, як інформують підприємці, для того, щоб усіляко спровокувати закриття ринку, застосовуються різноманітні методи, зокрема, вже була спроба підпалу.
Заступник голови парламенту поінформував підприємців, що дії місцевої влади є незаконними, оскільки немає жодних правових підстав для закриття упорядкованого ринку, де працює близько тисячі людей. Мало того, він наголосив, що влада не має не тільки правових, а й моральних підстав позбавляти роботи тисячі людей в той час, коли на Черкащині загалом та в Золотоніському районі, зокрема, не створюються нові робочі місця, а навпаки — ліквідовуються.
Микола Томенко наголосив, що він та його колега народний депутат Ігор Єресько відслідковуватимуть ситуацію, яка склалася із спробою закриття ринку, і зроблять усе, щоб не допустити незаконної ліквідації ринку та позбавлення робочих місць великої кількості жителів міста.
Окрім того, про ситуацію, що склалася із закриттям ринку, та відповідні дії місцевої влади Микола Томенко через звернення поінформував Президента України та Генерального прокурора.
Прес-служба М. ТОМЕНКА.