У червні Україна розраховує на отримання траншу Міжнародного валютного фонду у розмірі 1,5 мільярда доларів. Про це на брифінгу у вівторок заявив директор департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів України Сергій Макацарія. За його словами, місія МВФ працюватиме в Україні з 10 по 20 травня й у разі виділення траншу всі кошти уряд спрямує до резервів Нацбанку.
Раніше віце-прем’єр—міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляв, що Україна зможе отримати наступний транш кредиту МВФ лише за умови впровадження пенсійної реформи. 
Проти такого ультиматуму різко виступила Федерація профспілок України, яка забажала від МВФ відкликати свої вимоги про підвищення пенсійного віку для жінок і збільшення необхідного пенсійного стажу на 10 років як умови кредитування. Зокрема, в офіційному повідомленні профспілки зазначали, що проект пенсійної реформи, запропонований урядом, дасть можливість скоротити дефіцит бюджету Пенсійного фонду України лише на 5%: «За умови загального дефіциту Пенсійного фонду в 2010 році понад 36 млрд. грн. економія на витратах від підвищення пенсійного віку для жінок з розрахунку на рік становить не більш як 0,6 млрд. грн., а весь пакет урядових «пенсійних ініціатив» дає можливість розраховувати на економію лише 1,7 млрд. грн., що становить менш як 5% загальної суми дефіциту». Однак, як запевнив представник Мінфіну Сергій Макацарія, МВФ уже пішов на деякі поступки щодо впровадження пенсійної реформи в Україні. Якщо раніше фонд вимагав, щоб відповідний закон щодо пенсійної реформи був ухвалений до 15 квітня, то нині такої вимоги вже немає.
Також він розповів, що загальна сума боргу України перед МВФ у гривневому еквіваленті становить 433 мільярди 703 мільйони.
— У нас розписано графік погашення боргів до 2025 року. На цей рік випадає пікове навантаження у цих виплатах. Ми маємо сплатити 89 мільярдів гривень з державного бюджету, — підкреслив урядовець.