Учора в Україну з робочим візитом прибув Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін. Разом із керівництвом нашої країни російській гість відкрив космічну виставку в Києві. Також відбулися переговори Президента України Віктора Януковича та глави уряду України Миколи Азарова з Володимиром Путіним. Зокрема, темами розмови двох прем’єрів стали енергетика, торгово-економічні зв’язки, інтеграційні устремління нашої країни, транспорт, реалізація спільних програм у галузі авіаційної промисловості.
Прем’єр РФ запізнився на переговори у Кабмін на півтори години. Глави урядів, як співголови Комітету з питань економічного співробітництва Російсько-Української міждержавної комісії, обговорили хід реалізації домовленостей, досягнутих у рамках цього комітету, а також підготовку його чергового засідання.
Тим часом, напередодні приїзду високого московського керівника в Києві експерти повторювали про те, що Путін везе пропозицію — дешевий газ в обмін на вступ України до Митного союзу. Політики також говорили про ціну на блакитне паливо. Мовляв, ідеального підсумку візиту прем’єра РФ було б досягнуто у тому разі, якби Україні вдалося домогтися зміни газових угод від 2009 року. Зокрема, про це заявив журналістам лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександр Єфремов, додавши, що в рамках конкретно цього робочого візиту все-таки малоймовірне підписання яких-небудь нових контрактів. «У нас є складне питання, пов’язане з формулою газових договорів, підписаних Тимошенко. Ця формула вбивча для нашої держави, тому якби вдалося в рамках переговорів просунутися в цьому напрямі, домовившись переглянути формулу, — це був би ідеальний варіант», — зазначив політик.