Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 24-й тур. 8—10 квітня.
«Зоря» — «Металіст». 0:2. 1 200 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Девич, 68, Вільягра, 74.
«Севастополь» — «Волинь». 4:1. 1 000 глядачів. Рефері — Іщенко (Київ). Голи: Жабокрицький, 41, Левандовський, 57 (п), 87 (п), Ібраімі, 71 — Пищур, 33 (п).
«Шахтар» — «Оболонь». 0:1. 26 031 глядач. Рефері — Мосейчук (Чернівці). Гол: Кучеренко, 86. Вилучено Панаса («Оболонь», 61, друге попередження).
«Дніпро» — «Ворскла». 2:0. 14 600 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Голи: Селезньов, 9, 51. Вилучено Селіна («Ворскла», 88, друге попередження).
«Арсенал» — «Таврія». 1 145 глядачів. 1:2. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Мазілу, 4 — Причиненко, 34, 42.
«Металург» (Запоріжжя) — «Динамо». 1:1. 8 000 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи: Цуріков, 45 — Шевченко, 46.
«Карпати» — «Іллічівець». 3:1. 9 000 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Голи: Худоб’як, 29, Ткачук, 84 (п), Голодюк, 90+4 — Ярошенко, 7.
«Кривбас» — «Металург» (Донецьк). 1:0. 3 000 глядачів. Рефері — Лисенчук (Київ). Гол: Воронков, 12.
Бомбардири: Селезньов («Дніпро») — 15 м’ячів, Девич («Металіст»), Ідахор («Таврія») — по 11, Ярмоленко («Динамо») — 10.
Після перемоги в Донецьку над лідером і продемонстрованої гри київською «Оболонню» її президент Олександр Слободян може пишатися своєю командою і її тренером Сергієм Ковальцем. Нагадаємо, що і в першому колі «пивовари» вдома перемогли підопічних Мірчі Луческу. Отже, вони стали справжньою грозою для «Шахтаря».
Ніхто не сперечається, що на гру «гірників» вплинула невдача в Барселоні в матчі Ліги чемпіонів, котра відібрала в них багато фізичних і моральних сил. Луческу дав відпочити групі виконавців з основного складу. Але «Оболонь» виграла цілком переконливо. І це попри те, що на 61-й хвилині після вилучення Панаса (не почув свистка рефері Мосейчука, але положення «поза грою», як підтвердили відеоматеріали, не було), опинилася вдесятьох. А під кінець зустрічі ще й травмувався воротар Рибка і на його місці опинився дублер Березовський.
Повертаючись до дій «Оболоні», варто сказати, що її футболісти чинили грамотно, агресивно, впевнено, дисципліновано. І довели, що і чемпіона можна перемагати, коли дуже хочеться. Натомість «Шахтареві» слід забути про першу в історії свою поразку на «Донбас Арені» і налаштуватися на сьогоднішній матч з «Барселоною». Шкода, що в поєдинку проти «пивоварів» травми зазнав Срна. А цей футболіст багато вартий для донецької команди.
Не програли в Запоріжжі динамівці, але і двох очок недорахувалися. Хоча мали перевагу (особливо в другому таймі), створили ряд моментів і лише одним скористалися. Але їм довелося відігруватися. Що завжди є неприємною процедурою. З киянами сталося приблизно те саме, що й з «гірниками». Юрій Сьомін після виснажливого матчу в Лізі Європи проти «Браги» не випустив на поле в стартовому складі групу гравців основного складу. І це обернулося проблемами. Однак не врятувала гостей поява Андрія Ярмоленка. Окремо скажемо про Артема Мілевського. Схоже, він перебуває не в ліпшому фізичному стані: якийсь млявий, втомлений. У його діях простежується апатія.
На жаль, у цьому турі не всі арбітри діяли бездоганно. Зокрема, натужно і не безпомилково працювали рефері в Донецьку і поєдинку «Севастополя» з «Волинню». Сподіваємося, що ті, хто має повноваження, оцінить оті суперечні моменти професіонально і неупереджено.
Сергій Ковалець.
 
Олександр Рибка у грі.
Фото з сайту ФК «Шахтар».