Майже утричі збільшують сівбу нині дефіцитної круп’яної культури аграрії Черкащини. Плантації гречки розкинуться майже на 16 тисячах гектарів. Як повідомляють у головному управлінні АПК області, в господарствах всіх форм власності розпочато весняно-польові роботи. Вже лягло в грунт на площі 120 тисяч гектарів насіння ячменю, ярої пшениці, вівса, гороху. Всього зернові культури займуть в області площу понад 670 тисяч гектарів, що становить 56,4 відсотка всіх посівних площ. Зокрема, озима пшениця заколоситься на 256 тисячах гектарів.

Збільшуються також цього року посіви цукрового буряку. Господарства області підготували грунт під його вирощування майже на 80 тисячах гектарів. Кукурудза на зерно займе 218 тисяч гектарів і соняшник — понад 115 тисяч гектарів. 

Попри те, що 90 відсотків озимих культур перебувають після зимівлі у доброму стані, фахівців сільського господарства хвилює дефіцит вологи в грунті. Зараз її нестача становить 25—30 відсотків. Отже, аграрії області просять у небесної канцелярії рясних і тихих дощів... Хоч останнім часом в області пройшли дощі, однак цих опадів замало. Дефіцит вологи нині становить 10—25 відсотків від потреби.