Корупцію побороти неможливо, можна лише зменшити її рівень. Про це заявив під час виїзної відомчої колегії у Львові міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов.

Хабарництво та корупція пронизали практично всі верстви української влади. Й боротьба з цим негативним явищем — пріоритет у діяльності міліції. На доказ Анатолій Могильов навів конкретні цифри: «В першому кварталі з економічних питань ми порушили на 37% кримінальних справ більше, ніж торік. Щотижня документуємо 150 фактів отримання хабарів. Рівень корумпованості чиновницького апарату досить високий. Авторитет влади залежатиме від рівня боротьби з хабарництвом та   корупцією».

Говорили і про зловживання в комунальній сфері. Інформація, яку зібрало МВС, довела: в усій країні ціни за комунальні послуги завищені. Тому керівники міліції повинні припинити незаконні витоки з бюджету, відстежувати кожну копійку, щоб чиновники не оббирали людей.

На виїзній колегії також розглянули питання розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, дотримання працівниками міліції законності та прав людини, рівень підготовки до Євро-2012. Анатолій Могильов відвідав стадіон «Україна» у Львові, де проводили показові навчання з моделювання сутичок між футбольними фанатами й міліцією, а також зі знешкодження вибухівки.

Чутки про свою можливу відставку міністр не коментував, обмежився фразою: «Я такого не чув». До речі, цього разу у Львові Анатолій Могильов говорив гарною українською мовою — і на колегії, і під час спілкування з журналістами. Під час першого візиту до Львова він розмовляв тільки недержавною мовою, що викликало обурення галичан. Схоже, міністри теж роблять висновки з критики.

Львів.