то покажемо всьому світу, що відповідаємо тим п’яти зіркам якості та гостинності, після чого олімпійська надія-2022 стане реальністю — ось так Президент України Віктор Янукович під час поїздки у Львівську область змалював перспективи країни на найближчі роки.

Гість не приховував, що за п’ять чи десять років з провінційної території зробити п’ятизіркову складно, але треба прагнути йти до цього сильними, потужними кроками.
Віктор Янукович побував на будівництві львівського міжнародного аеропорту та стадіону до Євро-2012. Подякував будівельникам та керівництву області за успішну підготовку до чемпіонату Європи з футболу й особливо підкреслив, що Україна дотримується взятих на себе зобов’язань.
Основний меседж оптимістичної поїздки Віктора Януковича львів’яни почули в таких словах: об’єднувати суспільство можна серйозними справами, а не балачками чи політиканством, чи розпалюванням питань, які роз’єднують країну. В Україні має переважати політика національного прагматизму.
Президент попередив про персональну відповідальність кожного керівника за підготовку до Євро-2012: якщо буде затримка з фінансуванням — полетить голова міністра фінансів, якщо з будівництва — віце-прем’єра Бориса Колеснікова.
Що стосується місцевих проблем, то Віктор Янукович висловив здивування великою заборгованістю у заробітній платі та великою кількістю недобудованих об’єктів — їх 320. І поцікавився, як керівники Львівщини пояснять, куди поділися кошти, виділені на подолання наслідків стихійного лиха: «Не можна так безбожно красти. Йдеться не про партійні кольори, бо корупція не має кольору».
Президент розповів, що знає прізвища людей, які розкрадали бюджетні кошти, але важливо, щоб їх знала країна. Якщо повернуть вкрадене, буде одна розмова, не повернуть — інша.
Гість похвалив Львівщину за темпи зростання промислового виробництва — динаміка 20 відсотків. Пообіцяв посприяти у виділенні грошей на будівництво доріг. Для ремонту 57 кілометрів шляхів потрібно 1 мільярд 330 мільйонів гривень.
Візит Віктора Януковича на Львівщину не затьмарили ні хуліганське повідомлення одного безробітного, що той збирається застрелити Президента, ні пікети ВО «Свобода» з вимогою відставки Табачника. Хулігана міліція вирахувала і притягає до відповідальності, а пікети нині в Україні — буденна справа.
 
Львів.