Глава депутатської фракції Народної партії у Верховній Раді Ігор ШАРОВ вважає за необхідне посилити відповідальність за постачання й реалізацію неякісних харчових продуктів і продовольчої сировини. Про це йдеться в його депутатському запиті до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, повідомили у прес-службі депутата.

До депутатської фракції Народної партії приходить величезна кількість звернень від громадян, украй стурбованих ситуацією, що склалася на продовольчому ринку країни, зокрема з постачанням і реалізацією продовольчих продуктів низької якості, зазначається у зверненні. На думку народних депутатів, це обумовлює потребу не лише вживати заходів із недопущення ситуації поставок неякісної продовольчої сировини, а й забезпечити посилення відповідальності за постачання небезпечних для здоров’я громадян продовольчих продуктів.

Лідер фракції Народної партії підкреслює, що за результатами проведених досліджень і за визначенням міжнародних експертів, серед основних причин інцидентів, пов’язаних із харчуванням, переважає неякісна сировина, додавання неперевірених компонентів, перехресне забруднення інгредієнтів, недотримання норм технологій виробництва тощо.

Зважаючи на те, що обов’язком держави є забезпечення безпеки і якості харчових продуктів, з метою захисту життя й здоров’я населення від шкідливих чинників, які можуть бути присутні у харчових продуктах, актуальним, на переконання Ігоря Шарова, є посилення системи дій і заходів, спрямованих на розв’язання проблем суспільства, а саме: посилення контролю за встановленням обов’язкових параметрів безпеки для продуктів харчування, дотриманням вимог із забезпечення безпеки нових продуктів для споживання людьми до початку їхнього обороту в Україні, посилення відповідальності за неналежне встановлення стандартів для харчових продуктів з метою їхньої ідентифікації. Народні депутати переконані в тому, що питання забезпечення безпеки продуктів харчування і продовольчої сировини для належного його споживання населенням країни вимагає термінового втручання держави в його вирішення.

Ігор Шаров просить Прем’єр-міністра дати доручення вжити дієвих заходів із посилення відповідальності за постачання та реалізацію неякісних продуктів харчування та продовольчої сировини з метою підвищення безпеки й поліпшення якості життя громадян України.