В Інституті законодавства Верховної Ради України відбулося 11-те засідання Консультативної ради з питань ювенальної юстиції, що організовано разом із Представництвом Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у рамках Спільного проекту Європейського Союзу та ЮНІСЕФ «Досягнення найбільшої консолідації реформ у системі ювенальної юстиції з метою протидії тортурам та іншим формам жорстокого поводження з дітьми в пострадянських країнах».
Під час засідання обговорювалися Рекомендації Комітету ООН з прав дитини, підготовлені за результатами Державного звіту про виконання Україною Конвенції ООН про права дитини. Особливну увагу приділено тим зауваженням, що стосуються розвитку системи юстиції щодо дітей в Україні. Їх огляд представлено керівником проектів з питань ювенальної юстиції Представництва
ЮНІСЕФ в Україні Русланою Сірман.
Радник Уповноваженого Верховної Ради України Ірина Таргулова, представники органів виконавчої влади виступили із аналізом зазначених рекомендацій.
Зокрема, міністерство юстиції повідомило, що проект Концепції реформування кримінальної юстиції щодо неповнолітніх, який розроблено із врахуванням норм і принципів міжнародного права та найкращого міжнародного досвіду, нині поданий на затвердження Президенту України. 
Представники громадських організацій, серед яких були і ті, які брали участь у звітному засіданні у Комітеті ООН з прав дитини, наголосили, що головна проблема у сфері дотримання прав дитини полягає здебільшого у неналежному виконанні законодавства, а не в його відсутності. Найгострішої критики зазнала діяльність правоохоронних органів. Водночас громадські організації висловили переконання у спроможності ефективно допомагати органам влади, особливо органам місцевої влади, на умовах делегування окремих повноважень та фінансової підтримки. Запропоновано вивчити міжнародний досвід організації співпраці влади та громадськості щодо допомоги дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Крім того, учасники підкреслили необхідність невідкладного проведення належної інформаційної кампанії та роз’яснювальної роботи з метою поширення якісної інформації про зміст та цілі роботи із вдосконалення системи юстиції щодо дітей, яка допоможе у прийнятті кваліфікованих рішень та подоланні негативних стереотипів, що активно нав’язуються суспільству останнім часом. Запропоновано видати інформаційно-методичні матеріали для парламенту України, органів виконавчої влади та судових органів, використовувати державні засоби масової інформації, офіційні друковані видання, соціальну рекламу тощо.
Міжнародні організації — ЮНІСЕФ, Європейський Союз, Міжнародний фонд «Відродження», Данська Рада у справах біженців зі свого боку висловили готовність надати сприяння та технічну допомогу у виконанні міжнародних зобов’язань України щодо захисту прав дітей.