Учора під головуванням Президента Віктора Януковича відбулося засідання Ради національної безпеки й оборони України, під час якого було розглянуто питання про вдосконалення державної політики щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, підвищення безпеки експлуатації АЕС та про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2011 році для участі в багатонаціональних військових навчаннях.
Незабаром згадуватиметься трагічна дата в історії України — 25-та річниця Чорнобильської трагедії, тож Президент проанонсував заплановану до цієї дати міжнародну конференцію. «Ця аварія в історії ядерної енергетики — з людськими жертвами, радіоактивним забрудненням значних територій багатьох країн, де проживають мільйони людей, — потребує особливої уваги. Тому ми під час цієї конференції повинні ще раз підняти це питання перед світовою громадськістю, суспільством — яким чином ми будемо вирішувати в подальшому ті проблеми, які ще залишилися на Чорнобильській АЕС», — сказав В. Янукович. До того ж останні події в Японії змушують ще раз уважно розглянути стан виконання заходів стосовно перетворення Чорнобильської АЕС на екологічно безпечну систему та оцінити ефективність забезпечення ядерної та радіаційної безпеки на всіх українських атомних електростанціях, вважає глава держави.
Торкнувшись теми соціального захисту чорнобильців, В. Янукович «прикро констатував», що ліквідатори та інші потерпілі від наслідків аварії на ЧАЕС вимушені через суди добиватися отримання виплат за пільги та компенсації, які їм належать відповідно до чинного законодавства, але, схоже, держава спробує переглянути обсяги цих виплат та компенсацій.
 Дослівно
Віктор Янукович: 
«Переважна більшість присутніх тут добре усвідомлює, що 74 мільярди гривень на рік, необхідні для задоволення у повному обсязі пільг і компенсацій, передбачених Законом «Про статус і соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» — це непосильний тягар для бюджету нашої держави. Тому кардинальні зміни в державній політиці подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС назріли «ще вчора».
А що стосується безпеки українських АЕС, то хоч впродовж останніх 25 років на них здійснено великий обсяг робіт із модернізації діючих енергоблоків, проте останні події на японській АЕС «Фукусіма-1» змушують до подальшого посилення безпекових заходів.
У четвер під головуванням Президента також відбулося засідання Ради регіонів, під час якого В. Янукович наголосив, що регіональна політика буде однією із пріоритетних для влади.
Однак поряд зі збільшенням повноважень зростає і відповідальність. Зокрема, В. Янукович вимагає від місцевих керівників безумовного виконання антикорупційного законодавства. «Ми отримаємо найближчим часом антикорупційний закон (наразі Верховна Рада вже ухвалила цей документ, і незабаром його підпише Президент. — Ред.), який передбачає боротьбу з корупцією. Звичка деяких керівників не звертати увагу на те, які закони приймаються, а жити так, як вони вважають за доцільне, дуже погано може відгукнутися кожному з вас», — сказав Президент, звертаючись до учасників засідання Ради регіонів, та порадив їм уважно прочитати цей закон, щоб «не довелося мати справу з прокурором».