Народний депутат Тарас Чорновіл вважає, що у справі про загибель його батька повинен бути допитаний Віктор Ющенко. «Кажуть, що у зв’язку зі справою мого батька, я звинуватив мало не у вбивстві мого батька Віктора Ющенка. Я хотів би тут дати деякі розшифровки. У мене немає звички звинувачувати без рішення суду», — цитує Т. Чорновола «ЛІГАБізнесІнформ».
Він вважає, що задля ефективного розслідування кримінальної справи В. Ющенко має бути допитаний за кількома епізодами.
«Перший епізод пов’язаний ще з періодом до вбивства. Це нарада, яка проводилася в кабінеті Ющенка в Нацбанку з лідерами і представниками низки національно-демократичних сил», — сказав Т. Чорновіл та додав, що «головне питання, яке тоді стояло — що робити з Чорноволом, який не дає перетворити Ющенка на лідера всіх національно-демократичних сил». За його словами, ця зустріч відбулася наприкінці 1998 року.
«Другий момент — я хотів би, щоб Ющенка допитали з приводу діяльності одного з головних штабів Кучми на виборах 1999 року — фонду «Соціальний захист». Віктор Андрійович був його главою», — сказав Т. Чорновіл.
«У мене є всі підстави вважати, що відносно цього фонду приймалося рішення, щоб усунути від виборчої кампанії В’ячеслава Чорновола. Спочатку політично, ніхто не збирався його вбивати до того моменту, поки була активізована стадія його політичного розгрому», — зазначив він та припустив: «Коли фактично розкол в Русі було подолано, я вважаю, що в цьому Фонді приймалися всі головні рішення». Також, на його думку, В. Ющенка повинні допитати про його стосунки з Юрієм Кравченком.