Закон про боротьбу з корупцією є знаковим, і його прийняття сприятиме не лише зменшенню корупційних явищ у державі, а й дасть сигнал інвесторам, що Україна починає змінюватися на краще, у бік розвитку законодавства цивілізованих країн. Про це заявив на брифінгу в парламенті лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. 
Коментуючи ухвалені зміни до Кримінально-процесуального кодексу (законопроект № 8006), які надають право слідчому визначати строки ознайомлення із кримінальною справою для звинувачуваних, О. Єфремов нагадав, що досі ці терміни ніяк не обмежувалися. І цим користувалися окремі зловмисники, які свідомо затягували ознайомлення із документами, щоб або відстрочити судовий вирок, або взагалі уникнути покарання. «Це не стосується окремих персоналій в українській політиці, — запевнив політик. — Сьогодні і Президент, і фахівці чітко стоять на позиціях: у нас не повинно бути людей над законом, і порушники повинні відповідати за законом. Він один для всіх».
У свою чергу перший заступник голови фракції «БЮТ-«Батьківщина» Андрій Кожем’якін заявив на брифінгу, що законопроект № 8006 суперечить Конституції. Він висловив думку, що цей закон ухвалено задля того, щоб притягнути до кримінальної відповідальності Юлію Тимошенко, а інші справи розглядатимуться як і раніше. «Схвалена правка повертає КПК до редакції 1960 року, до радянських часів, коли в кодексі була норма, що слідчий може обмежити в строках ознайомлення з кримінальною справою звинуваченого і захисника», — сказав депутат і повідомив, що фракція «БЮТ-«Батьківщина» має намір оскаржити ухвалений закон у Конституційному Суді.