Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Прем’єр-міністром Румунії Віктором Понта  (на знімку праворуч) та Прем’єр-міністром Республіки Молдова Юрієм Лянке.

«Ми — сусіди, відносини між нашими країнами динамічно розвиваються, і ми пишаємося тим, що в один день — 27 червня — ми підписали Угоду про асоціацію з ЄС», — відзначив глава держави, звертаючись до Прем’єр-міністра Молдови.

«Наші відносини з Молдовою носять стратегічний характер», — підкреслив Президент.

Петро Порошенко, як повідомляє його прес-служба, подякував і Молдові, і Румунії за надання допомоги в лікуванні українських військовослужбовців, які були поранені в ході АТО.

Говорячи про відносини з Румунією, глава держави відзначив, що в Україні дуже високо цінують підтримку, яка надається цією країною.

«Ми маємо координувати наші позиції як у сфері безпеки, так і в економічному співробітництві та використати всі можливості, які надає нам поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом», — відзначив Президент, додавши, що «Румунія може стати мостом для України та Молдови на їх шляху до Європейського Союзу».

В свою чергу, Прем’єр-міністр Румунії Віктор Понта зазначив: «Я хочу допомогти Вам скористатись позитивним досвідом, а також уникнути помилок, яких припустилася Румунія на шляху до ЄС. Якщо Ви їх уникнете, Ви все зробите набагато швидше».

Співрозмовники дійшли згоди використовувати, в тому числі, і тристоронній формат для вирішення питань, що становлять спільний інтерес, зокрема, у сфері енергетики, транскордонного співробітництва, а також у протидії контрабанді та незаконному переміщенню осіб.

Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).