Заступник міністра закордонних справ Польщі Хенрік Литвин на врочистому відкритті розповів, що для організації повноцінної діяльності цього диппредставництва знадобилося всього вісім місяців — це безсумнівний успіх. Ті шість консульств, які вже працюють в Україні, відкривали значно довше.
Василь Бондар, представник українського МЗС, відзначив, що Польща стає лідером консульської присутності в країні. Вітчизняний дипломат із задоволенням розповів севастопольцям, які зібралися на заході, про те, що польські консульства лідирують за кількістю виданих українцям шенгенських віз і рідше за всіх інших відмовляють у їх видачі. Раніше думку Василя Бондара підтвердив Генеральний консул Республіки Польща у Севастополі Веслав Мазур. Він пообіцяв, виступаючи перед севастопольськими студентами, що кримчанам, які бажають одержати шенгенську візу, доведеться чекати рішення дипломатів не більше трьох днів.
На знімку: Хенрік Литвин (праворуч) і Веслав Мазур під час відкриття Генерального консульства Республіки Польща у Севастополі.
Фото Василя БАТАНОВА.