Майже всі райони Вінниччини розпочали сівбу цукрових буряків. Порівняно з минулим роком площу під солодкими коренями планують розширити на 3,5 тисячі гектарів.
— Навіть у тих господарствах, де протягом останніх років забули, що таке буряки, знову повертаються до їх вирощування, — каже начальник обласного управління агропромислового розвитку Анатолій Павліченко. — Це пояснюється підвищенням ціни на цукор, а значить, є можливість поліпшити економіку господарства. Але найбільше розширять бурякові площі в агроформуваннях, де безпосередньо працюють з цукрозаводами.
За підрахунками фахівців, за нинішньої ціни на цукор з одного гектара бурякового поля можна отримати приблизно дві тисячі доларів прибутку. Цю цифру постійно називає голова облдержадміністрації Микола Джига під час зустрічей з аграріями, агітуючи тим самим за відродження буряківництва в регіоні. Тенденція до розширення солодких площ простежується протягом трьох останніх років. Якщо у 2009-му буряки вирощували на менш як 60 тисячах гектарів, то нині мають намір засіяти цукристими  79 тисяч гектарів, передає наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.