Саме цього навчали виробників молока у господарстві «Рожнівка-Агро», що в Ічнянському районі Чернігівської області. А ще під час практичного семінару в рамках проекту «АгроЕфективність» можна було почути чимало корисного про правильне утримування тварин, вдосконалення приміщень, технологію охолодження молока.

Переймати досвід до Ічнянського району з’їхалися понад сто сільгоспвиробників з багатьох областей. Численні доповіді вітчизняних експертів, а також фахівців з Німеччини, Ірландії, інших країн об’єднувало одне — у цій справі не може бути дрібниць. Приміром, навіть недосконалість молокопроводу часто призводить до зниження жирності молока.

Семінар — перший з низки запланованих таких заходів, які відбуватимуться за часткової фінансової підтримки Федерального міністерства продовольства, сільського господарства і захисту прав споживачів Німеччини у різних регіонах нашої країни.

Досвід наших закордонних колег з об’єднання Європейських виробників молока, вважає експерт Українського клубу аграрного бізнесу, координатор напрямку «АгроЕфективність Молоко» Інна Ільєнко, дасть змогу господарникам підвищити ефективність і заробляти більше на одиниці виробленої продукції.

Фото автора.