Президент України Віктор Янукович своїми указами звільнив з посад заступників адміністрації Президента Ганну Герман, Олену Лукаш, Андрія Гончарука, Юрія Ладного, Андрія Портнова, Марину Ставнійчук, Олега Рафальського та Станіслава Скубашевського.

Однак звільнені чиновники без роботи не залишилися. Згідно з іншими указами, опублікованими на офіційному сайті глави держави, С. Скубашевського та О. Рафальського Президент перепризначив на посади заступників голови АП. Звільнені заступники А. Герман, А. Гончарук, А. Портнов, О. Лукаш, Ю. Ладний і М. Ставнійчук стали радниками В. Януковича. А. Герман також очолила Головне управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань адміністрації. А. Гончарук — Головне управління з питань міжнародних відносин, а А. Портнова призначено керівником Головного управління з питань судоустрою адміністрації Президента. Ю. Ладний керуватиме Головним управління Державного Протоколу й Церемоніалу АП. О. Лукаш стала представником Президента в Конституційному Суді, а М. Ставнійчук — керівником Головного управління з питань конституційно-правової модернізації.
Крім того, своїми указами Президент скоротив кількість перших заступників секретаря Ради національної безпеки та оборони України із трьох до одного, а заступників — з п’яти до двох.
* * *
Учора Президент України Віктор Янукович узяв участь у церемонії складення присяги суддями, вперше призначеними ним на посаду (на знімку).
Вітаючи правників з важливою для них подією, Віктор Янукович наголосив: «Судді мають бути совістю громадянського суспільства. Ми націлені на створення такої судової системи, що була б доступною для кожного громадянина, який звертається за судовим захистом своїх прав та законних інтересів, і яка відповідала б світовим стандартам фаховості, безсторонності та незалежності». 
Глава держави також провів зустріч із доповідачем Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань моніторингу по Україні Маріеттою де Пурбе-Лундін, узяв участь у публічній презентації концепції «Інвестиційна реформа».