Президент України Віктор Янукович під час робочої поїздки на Дніпропетровщину взяв участь в урочистому відкритті та запуску повномасштабної промислової установки гідромеханічної утилізації твердого ракетного палива на Державному підприємстві «Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод», повідомляє прес-служба глави держави.

Віктор Янукович зазначив, що ця подія є знаковою у відносинах між нашою державою та США. «Це перший із дев’яти головних об’єктів, що створюється нами для утилізації палива згаданих ракет», — сказав Віктор Янукович і підкреслив важливість того, що Україна здійснює будівництво таких важливих об’єктів в умовах складної економічної ситуації.
«Україна послідовна у своєму надзвичайно відповідальному ставленні до міжнародних зобов’язань щодо ліквідації ядерної зброї. Водночас ми усвідомлюємо, яку потенційну небезпеку становить подальше зволікання з утилізацією тисяч тонн вилученого з балістичних ракет палива», — наголосив Віктор Янукович. «Ми сподіваємося на подальшу співпрацю з нашими американськими партнерами», — сказав Президент України, висловлюючи подяку Президентові США Бараку Обамі за дотримання умов квітневих домовленостей 2010 року.