Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко наголошує, що уряд зобов’язаний невідкладно відкликати законо-поект про гарантії держави щодо виконання рішень суду
(№ 7562), поданий Кабінетом Міністрів, повідомляє прес-служба заступника глави парламенту. Він нагадав, що цей законопроект фактично ліквідовує систему підтримки соціально вразливих категорій населення і в разі ухвалення перевів би її в площину ручного управління чиновниками Кабінету Міністрів.
Микола Томенко зазначив, що свого часу звертався до Президента стосовно аморальності зменшення пільг для ветеранів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій. Він нагадав, що такі звернення були озвучені і щодо чорнобильців під час парламентських слухань. «Однак, досі ні Президент, ні уряд не зробили жодного кроку, щоб відкликати даний законопроект і пояснити позицію влади стосовно вищезазначених категорій», — наголосив М. Томенко.
Парламент ухвалив постанову про Рекомендації парламентських слухань «Сучасний стан та актуальні завдання подолання наслідків Чорнобильської катастрофи», де в пункті 10 прямо сказано: «Відкликати проект Закону України про гарантії держави щодо виконання рішень суду (реєстр. номер 7562), поданий Кабінетом Міністрів України». Тож уряд повинен невідкладно відкликати проект закону, який обмежує соціальні гарантій ветеранів війни, учасників бойових дій в Афганістані, чорнобильців та інших соціально вразливих категорій, наголосив М. Томенко.