Принаймні так стверджує управління контролю за благоустроєм
«Після них — хоч потоп» — назва критичної кореспонденції, надрукованої у «Голосі України» 19 січня. В ній порушувалося питання щодо відбуксированих з набережної Дніпра «плавучих» ресторанів і готелів. Хоч вони й виселені звідти, але значна їх кількість уже знайшла «притулок» біля мальовничих берегів річки, її проток і заток та на Русанівській набережній, не лише витіснивши городян з міських пляжів, а й спотворивши краєвиди, які досі були своєрідною візитною карткою Києва.
Редакція звернулася до відповідних підрозділів КМДА з вимогою вжити заходів, на що одержала відповідь від першого заступника начальника головного управління контролю за благоустроєм С. Роменського. Він, зокрема, повідомив: «За інформацією КП «Плесо», на підставі... (вказується низка рішень і розпоряджень КМДА. — Авт.) ним укладено угоди про надання послуг щодо тимчасового швартування плавзасобів на Русанівській набережній та договір на розміщення стоянки плавзасобу «Баккара» ТОВ «Ласвіт» у північно-західній частині острова Передміська Слобідка (початок Венеціанської протоки). Укладання угод не є підставою для організації господарської діяльності, а призначені для тимчасового швартування несамохідних плавзасобів. Також повідомляємо, що їх власники мають договори з ДП «Адміністрація річкових портів», що є балансоутримувачем гідротехнічної споруди «Русанівська набережна».
 Від редакції
Мабуть, чиновники з управління контролю благоустрою КМДА повірили власникам «несамохідних плавзасобів» на слово, бо «тимчасове» швартування має вигляд постійного — з огляду на добротність їхнього окопування на нинішніх стоянках. Приміром, власники п’ятиповерхового одоробала — арт-готелю «Баккара», який особливо спотворив краєвид на Довбичку, практично закривши собою її чарівні пляжі в зеленій облямівці, уже облаштувалися тут дуже добротно: поглибили дно річки, звели бетонні конструкції причалу — що встигли до зими. А їх менеджер заявила в одному з інтерв’ю, що невдовзі займуться і благоустроєм берега. Що це означає — можна переконатися на прикладі інших схожих закладів: городянам на такий «благоустроєний» берег — зась. Крім того, з набережної готелі і ресторани прибрали ще й тому, що там відсутня каналізація. А на нових, нехай навіть тимчасових, якщо вірити чиновникам КМДА, стоянках вона хіба є?
Тому редакція стежитиме за тим, щоб «тимчасові» стоянки не перетворилися на постійні.