Підприємство «КАН-Транс» реалізує проект з організації складального виробництва пасажирських автобусів марки «Волжанин» у місті Красний Луч. Першу чергу виробництва планується запустити до кінця квітня, другу — в серпні.
За словами генерального директора—голови ради директорів ТОВ «КАН-Транс» Олександра Киященка, перші 10 автобусів марки «Волжанин» уже стоять на проммайданчику й готові до складання.
Частина коштів на реалізацію проекту (загалом потрібно 47 мільйонів гривень) підприємство вишукало власними силами, максимальну підтримку пообіцяли керівники регіону. Передбачається розглянути низку механізмів, серед яких — можливість погашення кредитних ставок. Також буде розглянуто варіант участі підприємства в деяких регіональних і державних програмах розвитку підприємництва. Зокрема, й у програмі створення нових робочих місць для жителів вугільних регіонів області, оскільки проект передбачає створення понад 200 робочих місць для жителів Красного Луча. До кінця 2012 року планується організувати дрібновузлове виробництво із продуктивністю до 200 автобусів різної місткості на рік.
Показово, що деякі підприємства-перевізники вже заявили про готовність на своїй базі організувати регіональні центри з технічного й гарантійного обслуговування «Волжанина». Уважається, що це посилить конкурентоспроможність автобусів і сприятиме їхньому просуванню на ринку. 
Для створення сприятливих інвестиційних умов для перевізників, які купують автобуси, облдержадміністрація разом з обласною радою, у свою чергу, планують за рахунок обласного бюджету виділити кошти Регіональному фонду підтримки підприємництва в Луганській області для пільгового кредитування (до 12 відсотків) або компенсації частини відсотків в разі придбання перевізниками автобусів марки «Волжанин» за рахунок кредитних коштів. 
Крім того, облдержадміністрація готова змінити маршрутну мережу регіону, що дасть змогу набагато ефективніше експлуатувати автобуси великої місткості. За словами начальника управління транспорту і зв’язку Луганської облдержадміністрації Едуарда Романовського, сьогодні автобусний парк області потребує заміни 190 машин. 
Надалі потреба у планових замінах рухомого складу становитиме близько 100 автобусів на рік. Сьогодні на міжміських і приміських маршрутах щодня здійснюють пасажирські перевезення 1170 автобусів. Майже половину з них експлуатують понад п’ять років.