На нараді в Закарпатській облдержадміністрації обговорено стан історико-культурних пам’яток та їх збереження. До розмови були запрошені мистецтвознавець Михайло Сирохман, ректор Закарпатського художнього інституту Іван
Небесник, головні архітектори області Андрій Жиган та Ужгорода Олександр Шеба.
На Закарпатті — 19 населених пунктів, що належать до історичних ареалів, проте жоден, окрім Ужгорода, не має історико-архітектурного плану. Область не може похвалитися жодним історико-архітектурним або національним заповідником. 
— З десяти замків краю експлуатуються Ужгородський і Мукачівський, інші — на стадії віртуального відновлення. Якщо найближчим часом не почати реконструкцію, ризикуємо втратити їх назавжди, — наголосив головний архітектор області.
Учасники зустрічі одностайні: потрібно нормативними документами встановити мораторій на проведення ремонтних робіт, реконструкцій, надбудов без чіткого узгодження з архітектурно-художньою радою, відповідними органами.
— Треба починати системну роботу. Паспортизувати об’єкти, щоб знати, з чим працювати, і чітко визначити, що саме робити, — каже голова ОДА Олександр Ледида.
Вирішено створити робочу групу, яка готуватиме відповідні матеріали на сесію обл-ради; заснувати фонд, що займатиметься відродженням історичних пам’яток. Подібні масштабні роботи на Закарпатті не проводилися від початку 1970-х років.
Ужгород.