Футбол. Сьогодні в столиці Каталонії місцева «Барселона» і донецький «Шахтар» проведуть перший матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. Як ми вже повідомляли, донецький десант висадився на Піренеях ще минулої неділі. Команда розмістилася в готелі «Принцеса Софія», що неподалік від «Камп Ноу», і мала час для адаптації і ретельної підготовки. Настрій у футболістів бойовий. Але всі вони добре усвідомлюють, з ким доведеться мірятись силами. Але що вдієш, мусиш грати...
Зрозуміло, що й підопічні Госепа Гвардіоли налаштовані серйозно. Зокрема, лідер «Барси» Ліонель Мессі не вважає «Шахтар» фаворитом нинішньої Ліги чемпіонів. На питання Goal.com про найімовірніших претендентів на титул, аргентинський геній відповів: «Це ми, Мадрид і «Челсі».
Ніби у відповідь на заяву малюка Ліонеля Goal.com навів також висловлення генерального директора «Шахтаря» Сергія Палкіна: «Якщо ми не зможемо перемогти їх — то хто зможе? У каталонців більше шансів перемогти в цьому турнірі порівняно з іншими командами. Але все може трапитися... Ми повинні дивитися на ці дві зустрічі з оптимізмом».
Що ж, і всі ми не полишатимемо надію, що «Шахтар» зможе створити диво. Тому передамо нашим футболістам заряд позитивної енергії. А що нам залишається робити?
І насамкінець повідомимо про суддів цього протистояння. Справу доручено шотландцям. Команди на поле «Камп Ноу» виведе рефері Крейг Томсон. Його помічниками будуть Френсіс Ендрюс і Грем Чемберс, резервний арбітр — Вільям Коллем.
Матч із Барселони в прямому ефірі транслюватиме канал ТРК «Україна». Початок о 21.45 (за київським часом).