Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 23-й тур.
1 квітня. «Іллічівець» — «Шахтар». 1:3. 10 500 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Будківський, 57 — Срна, 19, Адріано, 53, Коста, 90+4.
2 квітня. «Оболонь» — «Арсенал». 1:1. 4 500 глядачів. Рефері — Деревинський (Київ). Голи: Борис Баранець, 60 — Аржанов, 90+1.
«Таврія» — «Зоря». 0:0. 5 200 глядачів. Рефері — Іванов (Донецьк).
«Динамо» — «Кривбас». 3:0. 9 500 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Ярмоленко, 18, Єременко, 35, Гусєв, 83.
«Металург» (Донецьк) — «Дніпро». 3:2. 4 100 глядачів. Рефері — Покидько (Полтава). Голи: Іванко, 14, Аделей, 75, Соарес, 90+1 — Назаренко, 2, 72 (п).
3 квітня. «Волинь» — «Карпати». 0:3. 11 200 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Кожанов, 3, 33, Худоб’як, 59.
«Металіст» — «Металург» (Запоріжжя). 3:0. 28 658 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Тайсон, 48, 55, Шелаєв, 90+2.
«Ворскла» — «Севастополь». 4:0. 4 000 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Янузі, 31, 65, Кулаков, 58, Сачко, 70.
Бомбардири: Селезньов («Дніпро») — 13 м’ячів, Ідахор («Таврія») — 11, Девич («Металіст»), Ярмоленко («Динамо») — по 10.
Перед завтрашнім відповідальним іспитом на «Камп Ноу» в Барселоні (першим матчем 1\4 фіналу Ліги чемпіонів) лідер чемпіонату України провів генеральну репетицію в Маріуполі. Після матчу проти «Іллічівця» тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу сказав:
— У мене склалося враження, що наші футболісти, як не крути, подумки були вже в столиці Каталонії. Звичайно, важливо, що ми завоювали три очки і зберегли дистанцію від переслідувача. А до зустрічі із «Барселоною» вестимо спеціальну підготовку.
Якщо говорити про сам матч у Маріуполі, то не можу сказати, що дуже задоволений ним. Очікував більш агресивної гри наших виконавців. У принципі, ми контролювали м’яч і диктували умови супернику, створили досить багато гольових моментів, але і в «Іллічівця» було кілька небезпечних контратак, які могли завершитися голами.
Завтра ми починаємо готуватися до «Барселони». Там буде зовсім інша гра і, напевно, самовіддача. 
То було в п’ятницю, а в неділю «Шахтар» вилетів до Іспанії на «побачення» із «Барселоною». Луческу взяв на нього таких гравців: воротарі — П’ятов, Тетенко, Худжамов; оборонці — Іщенко, Кривцов, Кучер, Ракицький, Рац, Чигринський, Чижов, Шевчук; півоборонці — Вілліан, Віценець, Гай, Жадсон, Кобін, Коста, Мхітарян, Степаненко, Срна, Тейшейра, Фернандіньо, Гюбшман; нападники — Адріано, Едуардо.
Післязавтра і на динамівців на своєму стадіоні чекає серйозне випробування — поєдинок 1/4 Ліги Європи проти «Браги». Кияни добре потренувалися на «Кривбасі», в підсумку переконливо перегравши його.
Зрозуміло, що матч чемпіонату України проти одного з аутсайдерів ні в яке порівняння не йде із майбутньою зустріччю проти португальського клубу. Це зазначив і тренер «Динамо» Юрій Сьомін. Нас, звичайно, цікавила його оцінка дій підопічних у поєдинку туру.
— Завжди виникають складнощі після повернення гравців зі збірних, — сказав Юрій Павлович. — Але в матчі з «Кривбасом» нам вдавалося чимало. Ми забили гарні м’ячі. Одне слово, динамівські футболісти серйозно поставилися до суперника, тому матч удався.
— Чи готовий зіграти проти «Браги» Михалик?
— Тарас уже близький до того, щоб грати.
— А діями Хачериді, Гармаша, Кравця ви задоволені?
— Так, вони зіграли успішно, я задоволений.
— Ви навмисне не робили докорінних змін, маючи на меті відновлення ігрових зв’язків?
— Звичайно. Хоча тому ж Ярмоленку, котрий зіграв і за національну, і за молодіжну збірні, можна було б надати відпочинок. З іншого боку, всі футболісти високого рівня грають саме у такому режимі.
— Що з Шовковським, котрого не було навіть серед запасних?
— У нього піднялася температура. Погано, звичайно. Але можна порадіти за Коваля, котрий діяв добре.
— А що з Шевченком?
— Сьогодні він тренувався індивідуально. Що буде далі? Побачимо.
...Серед решти матчів туру, мабуть, варто відзначити поразку «Дніпра» в Донецьку від «Металурга». Хоча дніпряни двічі вели перед, але так і не втримали переваги. Заслуговує на увагу перемога з великим рахунком «Ворскли» над «Севастополем». У тому поєдинку два м’ячі на власний рахунок записав албанський форвард полтавчан Янузі. Також «дублями» відзначилися: Кожанов («Карпати»), Тайсон («Металіст») і Назаренко («Дніпро»).
Олег Гусєв забив третій м’яч у ворота «Кривбаса».