Засновники Науково-дослідного центру судинної терапії «Біорегулятор» Людмила та Ігор Таршинови зазначають: «Якщо на початку лікування хворого приносять або допомагають йому піднятися до нас сходами, а після десяти сеансів він пересувається самостійно, значить, метод ефективний».

Особлива гордість Центру — Галина із села Пуків на Івано-Франківщині. Брати привезли її до Києва, сковану важкою хворобою (інфекційний деформуючий поліартрит), до того ж змучену болями, а сьогодні, через 12 років, вона стрибає зі скакалкою. Жінка видала другий поетичний збірник, пише пісні, їздить із гастролями по області.

— Галя проходила у нас кілька повних курсів лікування. Потім їздила на підтримуючу терапію до Івано-Франківська, де у нас була філія, тепер час від часу робить медяний масаж, — каже генеральний директор Інституту технологій оздоровлення «Нове в медицині» (Центр — його дітище) Людмила Таршинова. — Випадків зцілення могло бути більше, якби застосовуваний нами метод пневмопресингу (програмувальна пневмовакуумкомпресія) здобув поширення по всій країні.

Він відомий майже 200 років, але тільки в наш час з’явилися технічні можливості для його реалізації. Суть методу — примусове прискорення руху рідини (крові, лімфи) судинами, стимуляція організму до самовідновлення. По суті, це метод капіляротерапії.

Бажаючі одержати докладну інформацію, можуть зайти на наш сайт www. іtohealth. com. ua.

— Людмило Олександрівно, багато лікарів сприймають ваш метод як зовсім новий, хоча він входить до переліку фізіотерапевтичних процедур.

— Найпростіше було «достукатися» до колег, які зустрічаються з таким діагнозом, як лімфостаз. У Німеччині з 1913 року лікують це захворювання терапевтичним шляхом із застосуванням апарата «Лімфомат», і нашим фахівцям про це відомо.

Ми провели клінічні випробування ще в радянські часи в Москві, випробувавши дію БІОРЕГУЛЯТОРА на жінках, прооперованих з приводу раку молочної залози, затим у відомих клініках Києва, Харкова та ін. Немедикаментозний, неінвазивний метод лікування, який не вимагає використання лазеро-, магніто- та електричних процедур, у багатьох випадках рятує від оперативного втручання, складно пробиває собі дорогу. Очевидно, колегам звичніше використовувати скальпель, ін’єкції, таблетки та інші фармзасоби.

— Однак метод визнано, рекомендовано Міністерством охорони здоров’я для практичного застосування, його внесено до медичного посібника «Рефлексотерапія» для навчання майбутніх медиків. А роботи доктора технічних наук заслуженого винахідника Європи Ігоря Таршинова відзначено безліччю нагород, українських і закордонних. Серед них досить престижна Велика Золота медаль Всесвітньої організації інтелектуальної власності при ЮНЕСКО.

— До цього додайте такий факт: державна бюджетна організація «Міжрегіональний центр з інвестицій і розвитку» в 2010-му пропонував нам стати учасниками інвестиційного проекту. Але одразу виникло запитання: де налагодити масове виробництво?

Ми виготовляємо апаратний комплекс БІОРЕГУЛЯТОР-004М своїми силами, але в невеликих обсягах. Припустимо, на кошти інвесторів випустимо їх у великій кількості. І куди подінемо? Державні лікарні грошей на закупівлю не мають, багато з приватних і госпрозрахункових установ БІОРЕГУЛЯТОР уже придбали (по всій країні їх встановлено понад 200).

Сьогодні треба ефективно впроваджувати в медицину інноваційні розробки. Кабінет Міністрів разом із Міністерством охорони здоров’я, реорганізуючи систему охорони здоров’я, створює корпус сімейних лікарів. Під час їхньої перепідготовки й навчання доцільно ввести в програму БІОРЕГУЛЯТОР. Тоді держзамовлення на нашу продукцію стало би цілком обґрунтоване. Тим паче, комісія Міністерства освіти та науки ще 2002 року запропонувала: «Впровадити метод об’ємного пневмопресингу в практику клінічної медицини для лікування судинних захворювань кінцівок терапевтичним методом на апараті системної дії БІОРЕГУЛЯТОР. Вийти з пропозицією до Кабінету Міністрів про державне замовлення апаратного комплексу БІОРЕГУЛЯТОР і впровадження його у медичну практику».

Міністерство охорони здоров’я планувало в 2005 році розглянути питання про включення до держзамовлення закупівлю апаратів на першому етапі для обласних лікарень. Але з різних причин це не реалізували. Влада могла б повернутися до цієї проблеми нині. Адже відтоді ми одержали нові підтвердження ефективності методу. Зокрема, на конференції флебологів в Обнінську 2010 року, коли розглядалося питання про лікування венозних захворювань методом пневмокомпресії, було зроблено аналіз усіх апаратів, використовуваних у світі в цих цілях. Ми не брали участі у зустрічі й були приємно здивовані, коли отримали інформацію про те, що наш БІОРЕГУЛЯТОР-004М одержав відмінну характеристику.

На нашу думку, державне замовлення на БІОРЕГУЛЯТОР-004М для широкого впровадження в практику немедикаментозного, неінвазивного системного методу лікування, профілактики, реабілітації великої кількості захворювань усіх груп населення міг би стати чудовою підмогою, зокрема, сімейним лікарям.

Київ.