Учора в Генеральній прокуратурі відбулася очна ставка екс-президента Леоніда Кучми і колишнього майора СБУ Миколи Мельниченка.
Як повідомляє «Українська правда», її джерело поінформувало, що очна ставка записувалася на відеокамеру.
У слідчих діях брали участь Леонід Кучма і два його адвокати, Микола Мельниченко зі своїм адвокатом, а також керівник слідчої групи Владислав Грищенко. Очна ставка розпочалася об 11 годині 20 хвилин.
Перед початком слідчих дій Леонід Кучма, як повідомляє УНІАН, заявив, що Микола Мельниченко ніколи не був його охоронцем.
— Я хочу, щоб ви розуміли — він охоронцем Президента ніколи не був. Він був відряджений до відділу Державної охорони, який займався захистом Президента від прослуховування. Тож робіть висновки, — цитує колишнього главу держави інформаційне агентство.
Він також додав, що завданням Миколи Мельниченка було разом з іншими 4—5 чоловіками зайти до кабінету або в будь-яке інше приміщення, де мав перебувати Президент, і за допомогою спеціальної апаратури перевірити наявність-відсутність прослуховуючих пристроїв, що «Мельниченка під диваном немає, ось уся його справа».
На думку Леоніда Кучми, у порушеній стосовно нього кримінальній справі немає ніяких матеріалів, які вказують, що він скоїв злочин. Він наголосив, що «плівки чи плювки Мельниченка притягнуті до справи». На його переконання, «жодна експертиза, в тому числі, якщо дати можливість і міжнародним експертам ще раз її зробити, вона ніколи не визнає, що там щось є».
Після закінчення очної ставки Леонід Кучма поспілкувався з журналістами. Він відмовився коментувати, як вона проходила. І додав:
— Я переконався: чим менше говориш, тим краще для мене, тому я промовчу. До того, що я сказав, мені додати сьогодні нічого, — зазначив екс-президент.
Він зауважив, що у нього добрий настрій — у неділю в родині був ювілей  — і очна ставка його не зіпсувала. Відтак Л. Кучма висловив переконання — правда на його боці.